Om produktet
Allegrini besluttede sig for i 2006 at investere i Montalcino og derfor besluttede man sig for at købe San Polo ejendommen, med 20 ha. jord hvor 16 ha. er beplantet med vin. 8 ha producerer Brunello
San Polos Brunello laves på 100% Sangiovese, som hentes på de økologiskdyrkede vinmarker Montluc og San Polo (i alt 8 ha.), med en dyb, stenrig (kalk) og mergelholdig jordbund, samt en tæt beplantning med 7.000 vinstokke/ha. for Montluc og 4.000 vinstokke/ha. for San Polo. Hver vinstok producerer således kun få klaser, men til gengæld utroligt koncentrerede druer, som giver en sjælden kompleksitet. Desuden betyder vinmarkernes beliggenhed i en højde af 450-500 m.o.h., at man opnår vine med god aroma, finesse og bid. En perfekt kombination.
Høsten foregår manuelt med en selektering af de bedste klaser, som transporteres til kælderen i små kasser af 17 kg., for at undgå masning og oxydering. Ved ankomsten til kælderen bliver druerne afstilket og derefter yderligere selekteret på et sorteringsbord. Efter en skånsom masning bliver druerne gæret på cementtanke, med druernes naturlige gærceller. Efter presning bliver vinen overført på fade af 500 l., hvor en spontan malolaktisk gæring finder sted. Derefter modnes vinen i 24 måneder på medium ristede træfade af 500 l, hvoraf en del er nye og de andre et år gamle. Efter aftapning modner vinen yderligere i 6 måneder på flaske.
Brunello di Montalcino fra San Polo har en intens, dyb, rubinrød farve. I duften finder man en god dybde og Brunellos klassiske tørre stil, med nuancer af violer, blåbær, skovbund og diskrete toner af ristet kaffe. Smagen er meget sammensat, igen med toner af skovbund, små bær, bitter chokolade og kaffe samt en meget spændende harmoni mellem finesse, styrke, struktur, velour og alkohol. Den slutter med lethed og klasse, og med en tannin, der varsler om et godt modningspotentiale. En stor vin!

