Fidora, Monte Tabor, Valpolicella Ripasso Organic 2016

Spar 12%
157.53 kr.
Før 179.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Fidora, Monte Tabor, Valpolicella Ripasso Organic 2016

Fidora, Monte Tabor, Valpolicella Ripasso Organic 2016

Vores vurdering

Fidora Ripasso er lavet på Corvina Corvinone og Rondinella dyrket på en enkelt skråning i Illasidalen øst for Verona. Vinmarken hører til vingården Monte Tabor, som er blevet dyrket økologisk siden 1992. Vinstokkene er anlagt i pergola-opbinding, i en højde af 220-500 m.o.h., på en undergrund af kalkaflejringer, som giver meget aromatiske og komplekse vine. Højden giver god udluftning og kølighed mellem vinrækkerne og derved meget sunde druer.


Druerne til Fidora Ripasso er afstilket, og efter en skånsom masning og en kold macerering bliver de gæret i ståltanke. Vinen bliver opbevaret på tank til januar-februar, hvor den blandes med druemasken efter presningen af Amaronevinen og gennemgår en ny gæring (15-20 dage). Derefter bliver vinen modnet i 6-12 mdr. på franske træfade af forskellige størrelser.


Ripasso processen tilfører vinen mere struktur og aroma end en almindelig Valpolicella. Farven er brillant med flotte, dybe, rubinrøde nuancer. I duften er vinen meget sammensat, med mørke bærnuancer – kirsebær, blommer, vilde brombær – men også toner af vanilje og krydderier. I smagen er vinen kødfuld og struktureret, med en god balance mellem frugttoner, tannin og alkohol. Den har en lang, meget harmonisk og en smule krydret eftersmag med modne og eksotiske nuancer, som minder en smule om en Amarone.


Prøv Firora Ripasso til svinekød, lam, okse eller vildt, gerne som gryderetter, men også til hvidskimmeloste. Server
den ved ca. 18 grader.

Om produktet

Fidora Ripasso er lavet på Corvina Corvinone og Rondinella dyrket på en enkelt skråning i Illasidalen øst for Verona. Vinmarken hører til vingården Monte Tabor, som er blevet dyrket økologisk siden 1992. Vinstokkene er anlagt i pergola-opbinding, i en højde af 220-500 m.o.h., på en undergrund af kalkaflejringer, som giver meget aromatiske og komplekse vine. Højden giver god udluftning og kølighed mellem vinrækkerne og derved meget sunde druer.


Druerne til Fidora Ripasso er afstilket, og efter en skånsom masning og en kold macerering bliver de gæret i ståltanke. Vinen bliver opbevaret på tank til januar-februar, hvor den blandes med druemasken efter presningen af Amaronevinen og gennemgår en ny gæring (15-20 dage). Derefter bliver vinen modnet i 6-12 mdr. på franske træfade af forskellige størrelser.


Ripasso processen tilfører vinen mere struktur og aroma end en almindelig Valpolicella. Farven er brillant med flotte, dybe, rubinrøde nuancer. I duften er vinen meget sammensat, med mørke bærnuancer – kirsebær, blommer, vilde brombær – men også toner af vanilje og krydderier. I smagen er vinen kødfuld og struktureret, med en god balance mellem frugttoner, tannin og alkohol. Den har en lang, meget harmonisk og en smule krydret eftersmag med modne og eksotiske nuancer, som minder en smule om en Amarone.


Prøv Firora Ripasso til svinekød, lam, okse eller vildt, gerne som gryderetter, men også til hvidskimmeloste. Server
den ved ca. 18 grader.

Serveringsforslag

LCP Test

Spar
16%
Ved
6 stk.
Spar
9%
Spar
9%
Spar
13%
Ved
2 stk.
Spar
10%
Ved
6 stk.
Spar
34%