Dal Forno, Amarone della Valpolicella 2010

Spar 1%
2,265.00 kr.
Før 2,295.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Dal Forno, Amarone della Valpolicella 2010

Dal Forno, Amarone della Valpolicella 2010

Vores vurdering

Der er flere årsager til at denne Amarone adskiller sig fra Dal Forno’s Valpolicella-vin. For det første er tørringsperioden flere måneder og ikke kun en halv måned som i Valpolicella-vinen. Den anden årsag er vinstokkenes alder. Det er vingårdens filosofi, at de druer, der anvendes til at Amaronen skal være fra vinstokke der er minimum 10 år gamle. De unge vinstokke bruges derfor til at producere Valpolicella-vinen. Uden disse variationer ville de to vine være identiske. Amarone-vinen er, sammenlignet med sin lillebror fra Valpolicella, meget struktureret, kraftig og elegant. Den kompleksitet som Amarone har, gør at vi kan definere denne vin som en ”meditations-vin”. Komplekse og aromatiske noter af vilde kirsebær, hindbær og chokolade med en eftersmag af varm moden frugt. Endelig definerer trøffel, tobak og læder-nuancer vinens kompleksitet. Vinen anbefales til braiseret kød, langtidsstegt kød, vildt, gryderetter, mellem/ lagret ost, blåskimmel ost.

Om produktet

Der er flere årsager til at denne Amarone adskiller sig fra Dal Forno’s Valpolicella-vin. For det første er tørringsperioden flere måneder og ikke kun en halv måned som i Valpolicella-vinen. Den anden årsag er vinstokkenes alder. Det er vingårdens filosofi, at de druer, der anvendes til at Amaronen skal være fra vinstokke der er minimum 10 år gamle. De unge vinstokke bruges derfor til at producere Valpolicella-vinen. Uden disse variationer ville de to vine være identiske. Amarone-vinen er, sammenlignet med sin lillebror fra Valpolicella, meget struktureret, kraftig og elegant. Den kompleksitet som Amarone har, gør at vi kan definere denne vin som en ”meditations-vin”. Komplekse og aromatiske noter af vilde kirsebær, hindbær og chokolade med en eftersmag af varm moden frugt. Endelig definerer trøffel, tobak og læder-nuancer vinens kompleksitet. Vinen anbefales til braiseret kød, langtidsstegt kød, vildt, gryderetter, mellem/ lagret ost, blåskimmel ost.

Serveringsforslag

LCP Test

Spar
20%
Ved
3 stk.
Spar
10%
Ved
3 stk.
Spar
9%
Ved
2 stk.
Spar
38%