Ca'del Baio, Barbera d'Alba, Paolina 2019

139.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Ca'del Baio, Barbera d'Alba, Paolina 2019

Ca'del Baio, Barbera d'Alba, Paolina 2019

Vores vurdering

Barbera Paolina er meget koncentreret og har generelt godt af lidt iltning på karaffel inden servering. I duften finder man toner af mørke bær, krydderier, kardemomme og honningkager. Smagen udvikler sig fint i glasset med toner af blommer, mørke kirsebær og friske mandler. Det er en rødvin, som er bedst efter 4-5 års modning.
Den vil egne sig fint til retter med svine-, kalve- eller lammekød, samt fjerkræ og ikke for kraftige oste. På grund af sit dejlige krydderi er den også perfekt til vildt. Den har absolut krav på et stort glas.

Om produktet

Ca´del Baios Barbera d´Alba Paolina er opkaldt efter datteren Paola (Paolina betyder ”lille Paola”), som er uddannet oenolog (kældermester) på vinuniversitetet i Alba, og i dag deltager i vinificeringen sammen med faderen.
Vinen er lavet 100% på Barberadruer fra husets vinmarker i Treiso, hvor vinstokkene er plantet i 1988. De sydøstvendte marker får en perfekt eksponering mod solen og druerne er som regel plukket fra midten til slutningen af september. Efter en langsom og kølig gæring (ca. 10 dage) på temperaturregulerede rustfrie ståltanke, får vinen lov at modne i 12 måneder på mellemstore (20-30 hl.) træfade af slovensk eg.
Barbera Paolina er meget koncentreret og har generelt godt af lidt iltning på karaffel inden servering. I duften finder man toner af mørke bær, krydderier, kardemomme og honningkager. Smagen udvikler sig fint i glasset med toner af blommer, mørke kirsebær og friske mandler. Det er en rødvin, som er bedst efter 4-5 års modning.
Den vil egne sig fint til retter med svine-, kalve- eller lammekød, samt fjerkræ og ikke for kraftige oste. På grund af sit dejlige krydderi er den også perfekt til vildt. Den har absolut krav på et stort glas.

Serveringsforslag

LCP Test

Spar
22%
Spar
17%