Om produktet
Barbaresco Valgrande er lavet på 100% Nebbiolo druer fra marken af samme navn nær landsbyen Treiso. På den 3h.’s store parcel familien Grasso ejer, er vinstokkene plantet i 1971, 1985 og 2000.
Gæringen varer i ca. 15 dage i temperaturregulerede tanke med en forudgående skindmacerering. Derefter bliver vinen modnet i 24 måneder på store fade af 20-30 hl. fra Slovenien.
Barbaresco Valgrande er ofte den Barbaresco hos Ca’ del Baio som får de bedste vurderinger, dels på grund af dens charme, men også takket være en blødhed og kompleksitet i vinen, som er imponerende.
Generelt bliver druerne på Valgrande høstet ret sent (slutningen af september til midt i oktober), da marken vender mod vest og udsættes ofte for store temperaturforskelle. Det giver et langt modningsforløb og derfor mere koncentrerede og aromatiske vine. Samtidig giver de ældre vinstokke en god koncentration og i øvrigt fremragende resultater i tørre årgange som 2003 eller 2005, hvor yngre vinstokke lider af manglen på vand.
Rødvinen har en dyb, mørkerød farve. I næsen finder man modne, bløde toner af chokolade og kaffe. Smagen er mere delikat, end man forventer efter duften. Her finder man nuancer af kakao, men også lækre, krydrede toner af solbær, anis og vilde kirsebær. En god sammensætning af mørke og lysere, friske toner. Den slutter blødt og harmonisk, nærmest velouragtigt.
Barbaresco Valgrande fra Ca’ dela Baio vil egne sig fint til de fleste kødretter med kalv, okse og vildt men også til ikke alt for modne hvid- eller rødskimmeloste. Serveres i store glas
