Ca'del Baio, Barbaresco Asili 2017

359.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Ca'del Baio, Barbaresco Asili 2017

Ca'del Baio, Barbaresco Asili 2017

Vores vurdering

Barbaresco Asili fra Ca´ del Baio er klassisk lavet på 100% Nebbiolo druer, som udelukkende kommer fra marken "Asili" – en af de mest ansete vinmarker i området. Familien Grasso ejer 3 ha. beplantet i 1967, 1969,1971, 1985 og 2000. Kun de bedste klaser på marken bliver udvalgt til produktion af denne vin. Gæringen varer i ca. 15 dage i temperaturregulerede tanke. Derefter bliver vinen lagret i ca. 24 måneder på klassiske nye franske (50%) og slovenske "barriques" à 225 l. Det lange ophold på nye egetræsfade tilfører selvfølgelig vinen en ekstra dimension og et stort modningspotentiale.

I farven er rødvinen dyb mørkerød, og duften har karakterer af tobak, peber, cedertræ og samtidig søde, modne kirsebær og marcipan. Allerede i sin unge alder giver vinen utroligt meget fra sig. Smagen er enestående kompleks, maskulin, med mange smagsnuancer og en balance mellem frugt, fylde og finesse, som er sjælden for en vin på over 13,5% i alkohol! Serverer man den inden for de første 4-5 år efter aftapningen, bør den åbnes 1-2 timer inden servering og evt. iltes på karaffel.

Barbarsco Asili vil egne sig fint til lam, kalv, oksekød eller vildt. Serveres i et stort glas.

Om produktet

Barbaresco Asili fra Ca´ del Baio er klassisk lavet på 100% Nebbiolo druer, som udelukkende kommer fra marken "Asili" – en af de mest ansete vinmarker i området. Familien Grasso ejer 3 ha. beplantet i 1967, 1969,1971, 1985 og 2000. Kun de bedste klaser på marken bliver udvalgt til produktion af denne vin. Gæringen varer i ca. 15 dage i temperaturregulerede tanke. Derefter bliver vinen lagret i ca. 24 måneder på klassiske nye franske (50%) og slovenske "barriques" à 225 l. Det lange ophold på nye egetræsfade tilfører selvfølgelig vinen en ekstra dimension og et stort modningspotentiale.

I farven er rødvinen dyb mørkerød, og duften har karakterer af tobak, peber, cedertræ og samtidig søde, modne kirsebær og marcipan. Allerede i sin unge alder giver vinen utroligt meget fra sig. Smagen er enestående kompleks, maskulin, med mange smagsnuancer og en balance mellem frugt, fylde og finesse, som er sjælden for en vin på over 13,5% i alkohol! Serverer man den inden for de første 4-5 år efter aftapningen, bør den åbnes 1-2 timer inden servering og evt. iltes på karaffel.

Barbarsco Asili vil egne sig fint til lam, kalv, oksekød eller vildt. Serveres i et stort glas.

Serveringsforslag

LCP Test

Spar
22%
Spar
17%