Avignonesi, Vino Nobile di Montepulciano 2013

269.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Avignonesi, Vino Nobile di Montepulciano 2013

Avignonesi, Vino Nobile di Montepulciano 2013

Vores vurdering

Vino Nobile di Montepulciano laves på 100% Prugnolo Gentile (Sangiovese) fra ejendommene I Poggetti. Efter gæringen på rustfrie ståltanke efterfulgt af en malolaktisk gæring bliver 50% af rødvinen modnet i 24 måneder på store træfade, mens 50% bliver modnet i samme tidsrum på barriques af 225 l. Efter aftapningen bliver rødvinen yderligere modnet i kælderen for en periode af 6 måneder.

Rødvinen har en meget flot, mørk, blank, rubinrød farve, og duften udvikler sig hurtigt i glasset med både delikate og samtidig eksotiske nuancer af blommer, chokolade og tjære. Duften melder om en meget kompleks rødvin, og det bliver rigeligt bekræftet af smagen, hvor rødvinen igen viser både sin myndige og strukturerede side men også finesse og charme. Det er karakterer af modne, mørke bær, som dominerer med en næsten sart nuance af violer i eftersmagen.

Server den med grillet eller stegt lam eller okse, til vildtretter eller modne oste.

Om produktet

Vino Nobile di Montepulciano laves på 100% Prugnolo Gentile (Sangiovese) fra ejendommene I Poggetti. Efter gæringen på rustfrie ståltanke efterfulgt af en malolaktisk gæring bliver 50% af rødvinen modnet i 24 måneder på store træfade, mens 50% bliver modnet i samme tidsrum på barriques af 225 l. Efter aftapningen bliver rødvinen yderligere modnet i kælderen for en periode af 6 måneder.

Rødvinen har en meget flot, mørk, blank, rubinrød farve, og duften udvikler sig hurtigt i glasset med både delikate og samtidig eksotiske nuancer af blommer, chokolade og tjære. Duften melder om en meget kompleks rødvin, og det bliver rigeligt bekræftet af smagen, hvor rødvinen igen viser både sin myndige og strukturerede side men også finesse og charme. Det er karakterer af modne, mørke bær, som dominerer med en næsten sart nuance af violer i eftersmagen.

Server den med grillet eller stegt lam eller okse, til vildtretter eller modne oste.

Serveringsforslag