Allegrini, Corte Giara, Valpolicella Ripasso DOC 2019

Spar 34%
Ved 6 stk. 99.00 kr.
Ved 1 stk. 149.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Allegrini, Corte Giara, Valpolicella Ripasso DOC 2019

Allegrini, Corte Giara, Valpolicella Ripasso DOC 2019

Vores vurdering

Ripasso Valpolicella Corte Giara er lavet på 70% Corvina Veronese og 30% Rondinella, som hentes på vinhusets vinmarker i Valpolicella DOC. De fleste parceller ligger i en højde af 180-250 m.o.h., vender mod sydøst og er beplantede med vinstokke, som i gennemsnittet er 31 år gamle og som dyrkes efter den klassiske Pergola Trentino opbindingsmetode, med ca. 3.000 vinstokke/ha. Undergrunden er meget stenrig og består hovedsageligt af kalk og ler, en klassisk sammensætning i Valpolicella.

Druerne håndplukkes ultimo september, og efter en klassisk afstilkning og en let masning foregår den første gæring køligt på ståltanke i ca. 9 dage, med daglige overpumpninger. Andengæringen, hvor man tilsætter masken (pomace) fra presningen af de tørrede amaronedruer (Ripasso-teknikken), foregår i februar, ligeledes på ståltanke, og varer i 8-10 dage. Herefter modnes vinen på ståltanke i 4 måneder og derefter på store slavonske træfade i 11 måneder. Efter aftapning får vinen yderligere en flaskemodning i to måneder, inden den forlader kælderen.

Vinen har en blank, dyb, rubinrød farve, og duften byder på umiddelbare, frugtagtige nuancer af røde frugter, kirsebærsten og milde krydderier. Smagen er tør, krydret og flot koncentreret, med god harmoni mellem de sprøde og frugtrige toner, alkoholen og kødfuldheden. En ret klassisk Ripasso med stor kompleksitet.

Om produktet

Ripasso Valpolicella Corte Giara er lavet på 70% Corvina Veronese og 30% Rondinella, som hentes på vinhusets vinmarker i Valpolicella DOC. De fleste parceller ligger i en højde af 180-250 m.o.h., vender mod sydøst og er beplantede med vinstokke, som i gennemsnittet er 31 år gamle og som dyrkes efter den klassiske Pergola Trentino opbindingsmetode, med ca. 3.000 vinstokke/ha. Undergrunden er meget stenrig og består hovedsageligt af kalk og ler, en klassisk sammensætning i Valpolicella.

Druerne håndplukkes ultimo september, og efter en klassisk afstilkning og en let masning foregår den første gæring køligt på ståltanke i ca. 9 dage, med daglige overpumpninger. Andengæringen, hvor man tilsætter masken (pomace) fra presningen af de tørrede amaronedruer (Ripasso-teknikken), foregår i februar, ligeledes på ståltanke, og varer i 8-10 dage. Herefter modnes vinen på ståltanke i 4 måneder og derefter på store slavonske træfade i 11 måneder. Efter aftapning får vinen yderligere en flaskemodning i to måneder, inden den forlader kælderen.

Vinen har en blank, dyb, rubinrød farve, og duften byder på umiddelbare, frugtagtige nuancer af røde frugter, kirsebærsten og milde krydderier. Smagen er tør, krydret og flot koncentreret, med god harmoni mellem de sprøde og frugtrige toner, alkoholen og kødfuldheden. En ret klassisk Ripasso med stor kompleksitet.

Serveringsforslag

LCP Test

Spar
16%
Ved
6 stk.
Spar
9%
Spar
13%
Ved
2 stk.