Om produktet
Albert Sounits Mercurey 1. Cru Clos de Montaigus kommer fra marken af samme navn, som ligger yderst mod syd ved enden af den sydøstvendte skråning nær Saint-Martin-sous-Montaigu, hvor nogle af områdets bedste vine kommer fra. Parcellen, hvor Albert Sounit får sine druer fra, er beplantet med 50 år gamle vinstokke, som vokser på en jordbund af ler og kalk.
Clos de Montaigus” er faktisk normal kendt for at give ret strukturerede, sommetider næsten voldsomme vine, men det lykkedes kældermesteren hos Albert Sounit at få frugten, velouren og finessen meget frem i rødvinen. Man kunne derfor godt betegne Sounits ”Clos de Montaigus” som en utrolig klassisk rød Mercurey tilført et stænk af modernisme.
Det er helt klart en vin, som bør serveres sammen med mad – f.eks. med vildt, lam, okse eller kalv eller med ostegratinerede retter og som godt kan klare en times iltning, inden den giver sit ypperste fra sig.

