Om produktet
Som alle andre Portvinshuse producerer Ramos Pinto også hvid portvin ikke bare éen i øvrigt men faktisk tre af slagsen nemlig Porto Dry White, Porto White og Lagrima. Direktør og kældermester hos Ramos Pinto João Nicolau de Almeida mener, at en stor fejl, man generelt begår hos mange producenter, er at se ned på hvide portvine og samle hele opmærksomheden om de røde. Resultatet er ofte halvkedelige hvide portvine på markedet. Men ikke fra Ramos Pinto. Drueoprindelsen er den samme som for de røde nemlig Ramos Pintos fire Quintas. Til husets hvide portvine bruger man druesorterne Viozinho, (som bringer struktur, finesse og aroma), Rabigato, (som tilfører friskhed og tannin), og Arinta, (som giver en mineralsk karakter, elegance og finesse).
Det er nuancer af citrusfrugter, tørrede frugter, honning og modne eksotiske toner, som dominerer i Porto White fra Ramos Pinto. Samtidig har vinen en meget charmerende sprødhed og friskhed, som harmonerer flot med de modne toner. Det er en portvin, som har ca. 100 g. restsukker pr. liter, og som derfor er sødere end Ramos Pintos Porto Dry White.
Den vil være perfekt til et lille glas inden et måltid, til foie gras eller sammen med en frugttærte eller frugtsalat. Server den let afkøletSom alle andre Portvinshuse producerer Ramos Pinto også hvid portvin ikke bare éen i øvrigt men faktisk tre af slagsen nemlig Porto Dry White, Porto White og Lagrima. Direktør og kældermester hos Ramos Pinto João Nicolau de Almeida mener, at en stor fejl, man generelt begår hos mange producenter, er at se ned på hvide portvine og samle hele opmærksomheden om de røde. Resultatet er ofte halvkedelige hvide portvine på markedet. Men ikke fra Ramos Pinto. Drueoprindelsen er den samme som for de røde nemlig Ramos Pintos fire Quintas. Til husets hvide portvine bruger man druesorterne Viozinho, (som bringer struktur, finesse og aroma), Rabigato, (som tilfører friskhed og tannin), og Arinta, (som giver en mineralsk karakter, elegance og finesse).

