4.2
af 9 anmeldelser

Philippe Bouzereau, Meursault Les Grands Charrons 2018

399.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.2
af 9 anmeldelser

Philippe Bouzereau, Meursault Les Grands Charrons 2018

4.2
af 9 anmeldelser

Philippe Bouzereau, Meursault Les Grands Charrons 2018

Vores vurdering

Meursault "Les Grands Charrons" fra Philippe Bouzereau produceres med druer fra parcellen af samme navn på 0,95 ha. Vinstokkene er plantet i 1950, 1981, 1987 og 1997. Jordbunden er meget dyb og består mest af ler i den nederste del af marken og af en blanding af jord og småsten længere oppe. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender således ingen form for ukrudtsmidler. Sygdomsbekæmpelsen foregår efter ”Lutte Raisonnée” forskrifter. Vinen er gæret på egetræsfade med løbende ”batonnage” (omrøring). Efter gæringen bliver vinen modnet på fade i 12 måneder, hvor 25% af fadene er nye. Inden tapningen bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare den optimale frugt og finesse.

Selv i sin ungdom har Meursault "Les Grands Charrons" et flot, gyldent skær i farven, og duften er meget koncentreret og eksotisk med nuancer af appelsin, citrusfrugt og en smule vanilje. Smagen er meget intens og har både fedme og sprødhed. Efter et par år på banen får vinen en meget flot harmoni mellem den modne og åbne duft og den meget rene og næsten en smule mineralske struktur.

Vinen egner sig fint til alle kraftige og eksotiske fiske- eller skaldyrsretter men vil også være flot som hvidvin til fjerkræ eller f.eks. til kalvefrikassé. Meursault bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning. Serveres afkølet men ikke iskold.

Om produktet

Meursault "Les Grands Charrons" fra Philippe Bouzereau produceres med druer fra parcellen af samme navn på 0,95 ha. Vinstokkene er plantet i 1950, 1981, 1987 og 1997. Jordbunden er meget dyb og består mest af ler i den nederste del af marken og af en blanding af jord og småsten længere oppe. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender således ingen form for ukrudtsmidler. Sygdomsbekæmpelsen foregår efter ”Lutte Raisonnée” forskrifter. Vinen er gæret på egetræsfade med løbende ”batonnage” (omrøring). Efter gæringen bliver vinen modnet på fade i 12 måneder, hvor 25% af fadene er nye. Inden tapningen bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare den optimale frugt og finesse.

Selv i sin ungdom har Meursault "Les Grands Charrons" et flot, gyldent skær i farven, og duften er meget koncentreret og eksotisk med nuancer af appelsin, citrusfrugt og en smule vanilje. Smagen er meget intens og har både fedme og sprødhed. Efter et par år på banen får vinen en meget flot harmoni mellem den modne og åbne duft og den meget rene og næsten en smule mineralske struktur.

Vinen egner sig fint til alle kraftige og eksotiske fiske- eller skaldyrsretter men vil også være flot som hvidvin til fjerkræ eller f.eks. til kalvefrikassé. Meursault bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning. Serveres afkølet men ikke iskold.

Serveringsforslag

Anmeldelser

4.2 af 9 anmeldelser
Lækkert. Ganske enkelt.
Simon Stjerne Hansen -.
10/26/2020
Ok
Jakob S.
7/16/2020

LCP Test

Spar
16%
Ved
6 stk.
Spar
23%
Ved
2 stk.
Spar
25%
Ved
3 stk.
Spar
23%
Spar
13%
Spar
13%
Ved
6 stk.