Om produktet
På Pazo de Barrantes dyrker man udelukkende druen Albariño og man producerer kun en hvidvin, udelukkende lavet på slottets egne druer i Rias Baixas.
Høsten foregår normalt fra starten til midten af september. Druerne er håndplukket og transporteres til kælderen i små kasser for at undgå masning under transport og dermed oxydering.
I kælderen bliver druerne skånsom og delvis afstilket og derefter presset ved lav tryk i luftpresse. På denne måde kan man ekstrahere så meget aroma og smag fra druerne som muligt. Mosten bliver gæret i rustfrie ståltanke på 165 hl. med en temperatur på 14-16 grader. Det betyder en ret lang gæring på 30-40 dage, som på denne måde giver vinen en utrolig frugtintensitet og en sjælden kompleksitet. Til sidst får vinen lov at bundfælde sig naturligt på ståltank i fem måneder inden aftapning, normalt i marts efter høstårgangen.
Det er Tirso Monteagudo som har ansvaret for dyrkningen af druerne på de 12 ha. vinmarker og den Rioja-født ønolog Maria Vargas (1971) som står for vinificeringen.
Albariño fra Pazo de Barrantes har en flot gylden-grønlig farve. I duften er vinen meget aromatisk med nuancer af melon, citrusfrugter og en meget lækkert mineralsk karakter. Smagen er både fed, velouragtig men også frisk og ren med afdæmpede eksotiske nuancer i retning af passionsfrugt og grape.
Serverer den til skaldyr – gerne østers – og til retter med dampet eller grillet fisk.

