Ochoa, Calendas Tinto 2019

Spar 24%
75.00 kr.
Før 99.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Ochoa, Calendas Tinto 2019

Ochoa, Calendas Tinto 2019

Vores vurdering

Calendas Tinto er lavet på en blanding af to klassiske druer i området: Tempranillo (70%) og Garnacha, som er høstet i vinmarkerne El Bosque og Santa Cruz. Vinen gennemgår en forholdsvis kort gæring på ståltanke for at fange de umiddelbare, aromatiske og frugtrige toner i druerne, og kun tilføre vinen de mere delikate tanniner. Calendas Tinto hviler kort på ståltanke inden aftapningen. 
 
Tempranillo giver meget elegance og en meget god fylde til vinen, mens Garnacha giver friskhed og en flot frugtkarakter, som er med til at gøre vinen så charmerende. En umiddelbar vin i duft og smag med frugtrige nuancer af hindbær fra Tempranillo og kirsebær fra Garnacha. Her finder man ikke trækarakter, da vinen ikke bliver lagret på egetræ, men dybe og rene frugtnuancer.
 
Adriana fik ideen til navnet CALENDAS for den serie som samler unge vine hos Ochoa, fra den gamle romerske kalender, hvor marts var starten for månens årskalender. Marts hos Ochoa er samtidig tidspunktet, hvor vinstokkene vågner igen efter vinteren og på denne måde udgør starten for en ny vinårgang. ”Den lille sætning på etiketten - Månen er altid der, selv om vi ikke ser den - minder os om, udtrykker fint den respekt vi bør have for naturen, når vi laver vin”, siger Adriana.

Om produktet

Calendas Tinto er lavet på en blanding af to klassiske druer i området: Tempranillo (70%) og Garnacha, som er høstet i vinmarkerne El Bosque og Santa Cruz. Vinen gennemgår en forholdsvis kort gæring på ståltanke for at fange de umiddelbare, aromatiske og frugtrige toner i druerne, og kun tilføre vinen de mere delikate tanniner. Calendas Tinto hviler kort på ståltanke inden aftapningen. 
 
Tempranillo giver meget elegance og en meget god fylde til vinen, mens Garnacha giver friskhed og en flot frugtkarakter, som er med til at gøre vinen så charmerende. En umiddelbar vin i duft og smag med frugtrige nuancer af hindbær fra Tempranillo og kirsebær fra Garnacha. Her finder man ikke trækarakter, da vinen ikke bliver lagret på egetræ, men dybe og rene frugtnuancer.
 
Adriana fik ideen til navnet CALENDAS for den serie som samler unge vine hos Ochoa, fra den gamle romerske kalender, hvor marts var starten for månens årskalender. Marts hos Ochoa er samtidig tidspunktet, hvor vinstokkene vågner igen efter vinteren og på denne måde udgør starten for en ny vinårgang. ”Den lille sætning på etiketten - Månen er altid der, selv om vi ikke ser den - minder os om, udtrykker fint den respekt vi bør have for naturen, når vi laver vin”, siger Adriana.