Jurtschitsch Sonnhof Riesling Heiligenstein Øko 2016

Spar 12%
299.00 kr.
Før 339.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Jurtschitsch Sonnhof Riesling Heiligenstein Øko 2016

Jurtschitsch Sonnhof Riesling Heiligenstein Øko 2016

Vores vurdering

Ried Zöbinger Heiligenstein er klassificeret som Erste Lage og helt klart en af de bedste vinmarker for dyrkningen af Riesling i området. Den byder på en meget sjælden geologisk sammensætning af røde sandsten og rester af vulkansk lava. Navnet Heiligenstein (det hellige sten) har i øvrigt en sjov historie, idet stedet i middelalderen i virkeligheden hed Hellenstein (helvedets sten), sandsynligvis pga. den usædvanlige varme. På vinmarken Heilligenstein er varmen så høj, at man er nødt til at give planterne drybvanding i kritiske perioder. Efter man er gået over til økologisk dyrkning på marken, har man dog prioriteret græs, blomster og vilde middelhavske urter mellem vinrækker, som giver en mere fugtig microklima omkring vinstokkene.

De økologiskdyrkede druer på Zöbinger Heiligenstein høstes ved fuldmodning, men før de bliver evt. angrebet af botrytis, og transporteret til kælderen i små kasser for ikke at blive mast undervejs. Her bliver de skånsomt presset og gennemgår en kort kølig macerering før gæring spontan går i gang mede druernes egne gærceller.
Gæring forgår langsomt og køligt i neutrale ståltanke for at bibeholde de aromatiske nuancer. Derefter bliver vinen modnet i nogle måneder på sit lie i brugte træfade af 2.000 l., som ikke præger vinen for meget.

Vinen har en meget ren og nærmest delikat Rieslingkarakter med toner af citrus, mandler og grønne urter.
Smagen er mineralsk, frisk og samtidig struktureret med en lang, kompleks finish. Man fornemmer en god modningspotentiale i vinen. Server den til fisk, kylling, salater og f.eks. asiatisk inspirerede retter.

Om produktet

Ried Zöbinger Heiligenstein er klassificeret som Erste Lage og helt klart en af de bedste vinmarker for dyrkningen af Riesling i området. Den byder på en meget sjælden geologisk sammensætning af røde sandsten og rester af vulkansk lava. Navnet Heiligenstein (det hellige sten) har i øvrigt en sjov historie, idet stedet i middelalderen i virkeligheden hed Hellenstein (helvedets sten), sandsynligvis pga. den usædvanlige varme. På vinmarken Heilligenstein er varmen så høj, at man er nødt til at give planterne drybvanding i kritiske perioder. Efter man er gået over til økologisk dyrkning på marken, har man dog prioriteret græs, blomster og vilde middelhavske urter mellem vinrækker, som giver en mere fugtig microklima omkring vinstokkene.

De økologiskdyrkede druer på Zöbinger Heiligenstein høstes ved fuldmodning, men før de bliver evt. angrebet af botrytis, og transporteret til kælderen i små kasser for ikke at blive mast undervejs. Her bliver de skånsomt presset og gennemgår en kort kølig macerering før gæring spontan går i gang mede druernes egne gærceller.
Gæring forgår langsomt og køligt i neutrale ståltanke for at bibeholde de aromatiske nuancer. Derefter bliver vinen modnet i nogle måneder på sit lie i brugte træfade af 2.000 l., som ikke præger vinen for meget.


Vinen har en meget ren og nærmest delikat Rieslingkarakter med toner af citrus, mandler og grønne urter.
Smagen er mineralsk, frisk og samtidig struktureret med en lang, kompleks finish. Man fornemmer en god modningspotentiale i vinen. Server den til fisk, kylling, salater og f.eks. asiatisk inspirerede retter.

Serveringsforslag

LCP Test

Spar
16%
Ved
6 stk.
Spar
10%
Ved
6 stk.
Spar
34%
Spar
7%
Spar
23%
Ved
2 stk.
Spar
25%
Ved
3 stk.