Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé, En Travertin 2019

219.00 kr.
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé, En Travertin 2019

Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé, En Travertin 2019

Vores vurdering

Pouilly-Fumé ligger ved Loire-flodens østlige bred og viser typisk Sauvignon Blanc-druen fra sin mere feminine side, sammenholdt med Sancerre. Pouilly-Fumé er kendt for sine krudtrøgs aromaer – især de vine der kommer fra vinstokke dyrket i kalkstensholdige jorde. Druerne til Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé, En Travertin kommer fra skråningerne ved Saint-Andelain, hvor vindyrkning kan spores helt tilbage til Romerrigets storhedstid. Jordbunden består af hårde, stribede kalkstensstykker – deraf navnet Travertin, der er en medvirkende årsag til vinens mineralitet, finesse og friskhed.

Efter presningen hviler juicen 24 timer inden gæringen igangsættes ved 15-18 grader, og vinen lagrer efterfølgende fire måneder på sit bundfald inden aftapning. Vinen er relativt koncentreret for en Pouilly-Fumé, med citrusfrugter og hvide blomster, men ikke uden både elegance, finesse og en stram mineralitet.

Skaldyrsretter og hvid fisk er oplagte ledsagere, ikke at forglemme den lokale gedeost; Crottin de Chavignol.
 

Om produktet

Pouilly-Fumé ligger ved Loire-flodens østlige bred og viser typisk Sauvignon Blanc-druen fra sin mere feminine side, sammenholdt med Sancerre. Pouilly-Fumé er kendt for sine krudtrøgs aromaer – især de vine der kommer fra vinstokke dyrket i kalkstensholdige jorde. Druerne til Henri Bourgeois, Pouilly-Fumé, En Travertin kommer fra skråningerne ved Saint-Andelain, hvor vindyrkning kan spores helt tilbage til Romerrigets storhedstid. Jordbunden består af hårde, stribede kalkstensstykker – deraf navnet Travertin, der er en medvirkende årsag til vinens mineralitet, finesse og friskhed.
Efter presningen hviler juicen 24 timer inden gæringen igangsættes ved 15-18 grader, og vinen lagrer efterfølgende fire måneder på sit bundfald inden aftapning. Vinen er relativt koncentreret for en Pouilly-Fumé, med citrusfrugter og hvide blomster, men ikke uden både elegance, finesse og en stram mineralitet.
Skaldyrsretter og hvid fisk er oplagte ledsagere, ikke at forglemme den lokale gedeost; Crottin de Chavignol.

Serveringsforslag

LCP Test

Spar
10%
Ved
6 stk.
Spar
10%
Ved
6 stk.
Spar
21%
Ved
6 stk.