Gosset Extra Brut Excellence 75cl

359.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Gosset Extra Brut Excellence 75cl

Gosset Extra Brut Excellence 75cl

Vores vurdering

En præcis og åbner flot op i næsen med noter af hvide blomster, grønne pærer og citrus. Smagen er elegant med små fine bobler der er flot balanceret i vinen. Smagen byder på en bred vifte af moden frugt; citrus og stenfrugt som det primære. Hertil noter af lyst brød fra den lange lagring i kælderen og en fin og elegant eftersmag. En vin der med sin balance er perfekt til aperitif eller eventuelt til en ret med lyst kød.

Extra Brut Excellence er nyeste skud på stammen fra det ældste vinhus i Champagne. Formålet er at skabe en Champagne med finesse og elegance, uden maskerende sødme. Dosagen er holdt nede på 5 gram per liter, hvilket giver et meget præcist udtryk i vinen. Vinen er sammensat af 45% pinot noir, 32 % chardonnay og 23% pinot meunier. Grundvinen er sammensat af druer fra mere end 10 forskellige landsbyer, for at opnå den rette balance. Efter blanding lægges vinen i 3 år i kælderen for at udvikle sin kompleksitet sammen med bundfaldet i flasken. Efter degorgering ligger vinen i minimum 6 måneder i kælderen for at falde til ro, inden den sendes på markedet.

Om produktet

En præcis og åbner flot op i næsen med noter af hvide blomster, grønne pærer og citrus. Smagen er elegant med små fine bobler der er flot balanceret i vinen. Smagen byder på en bred vifte af moden frugt; citrus og stenfrugt som det primære. Hertil noter af lyst brød fra den lange lagring i kælderen og en fin og elegant eftersmag. En vin der med sin balance er perfekt til aperitif eller eventuelt til en ret med lyst kød.

Extra Brut Excellence er nyeste skud på stammen fra det ældste vinhus i Champagne. Formålet er at skabe en Champagne med finesse og elegance, uden maskerende sødme. Dosagen er holdt nede på 5 gram per liter, hvilket giver et meget præcist udtryk i vinen. Vinen er sammensat af 45% pinot noir, 32 % chardonnay og 23% pinot meunier. Grundvinen er sammensat af druer fra mere end 10 forskellige landsbyer, for at opnå den rette balance. Efter blanding lægges vinen i 3 år i kælderen for at udvikle sin kompleksitet sammen med bundfaldet i flasken. Efter degorgering ligger vinen i minimum 6 måneder i kælderen for at falde til ro, inden den sendes på markedet.

Producenten:
I fire århundreder, er der blevet passet på navnet Gosset og den viden familien har om produktion af Champagne. I 1584 dyrkede Pierre Gosset stille, hovedsagelig røde vin. Vine fra Aÿ var dengang en af kun to, der fandt vej til de franske kongers bord. Den anden var Beaune. Francois den første byggede endda sin egen vingård i Aÿ, en gård der i dag ejes af Gosset. I det 18. århundrede begyndte vinen i og omkring Aÿ at bobble, og Gosset fulgte med og lavede deres første Champagne.

Hos Gosset sker en del af processen på træfade til de bedre cuvéer. Man tillader ikke malolaktisk fermentation for at bevare den fine frugtige syre som holder på den naturlige frugtige aroma. Alt arbejde i kælderen er selvfølgelig gjort ved håndkraft tro mod de gamle traditioner. Gosset er vokset langsomt og bliver i dag eksporteret til mere end 40 lande.


Området:
Champagne distriktet er beliggende i det nordlige Frankrig, ca. 2 timers kørsel fra Paris. Klimaet er kontinentalt med varme somre og kølige vintre. Jordbundsforholdene i området er helt unikke med et meget højt indhold af  immeridge kalk, der løber i en stor åre under distriktet. Der bruges hovedsageligt Pinot Noir, Chardonnay og Pinot Meunier til at fremstille Champagne. Grundet den nordlige beliggenhed, så bevare druerne et naturligt højt syreniveau, som er nødvendigt for at fremstille mousserende vin på højt niveau.

Serveringsforslag

LCP Test