Om produktet
Druerne kommer fra flere forskellige vinmarker nær byen Kitzeck. Markerne ligger i 380-650 meter over havets overflade, med en gennemsnitlig hældning på op til 80%. Sydvest-vendt eksponering og med en jordbund sammensat af rød og sort skifer, samt kvarts. Druer håndhøstes og selekteres i midten af oktober. Inden druerne presses blidt, udføres en kortere maceration (udblødning af drueskallerne i mosten) for at ekstrahere aroma og smag. Mosten spontangærer på rustfri ståltanke ved 24 grader, hvorefter vinen lagrer med de døde gærceller (bærmkontakt) i 6 måneder, hvilket giver vinen en lettere cremet mundfølelse. STK (Steirische Terroir- und Klassikweingüter) er en frivillig sammenslutning af kvalitetsbevidste vinproducenter der ønsker af fremme bæredygtighed, autenticitet og kvalitet i området. Medlemmerne er STK er underlagt strenge regler som langt overgår officielle lovkrav.

