Edouard Delaunay, Gevrey-Chambertin Vielles Vignes 2017

710.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Edouard Delaunay, Gevrey-Chambertin Vielles Vignes 2017

Edouard Delaunay, Gevrey-Chambertin Vielles Vignes 2017

Vores vurdering

Edouard Delaunay henter druerne til Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes på 5 forskellige parceller, som er meget repræsentative for den store diversitet, de forskellige terroirs byder på i kommunen. Jordbunde med småsten giver som regel vine med stor elegance og finesse, mens federe jorde med mergel og kalkaflejringer ofte giver vine med kraft, struktur og fasthed. Vinstokkene er alle over 40 år gamle og vokser mellem 250 og 300 m.o.h.

Man gærer druerne fra hver parcel separat, med egne gærceller og ca. 10% hele klaser for at fremme friskhed og elegance, og opnår 5 meget forskellige vine, som sammenstikkes således, at man kan opnå den rette harmoni mellem finesse, struktur, frugtsødme og mineralitet. Blendet bliver modnet i 15 måneder på klassiske Bourgogne-fade (228 l., 35% nye). Produktionen udgør ca. 2.600 fl. (2017).

En meget sammensat, delikat og kødfuld Gevrey-Chambertin, som man hurtigt kommer til at holde af. Den har en mørk, rubinrød farve med et let lilla skær og en åben, aromatisk duft med af modne kirsebær, lakrids, mokka og en smule krydret vanilje. Nogle af de samme toner kommer frem i smagen, som har masser af dybde og kompleksitet og en meget harmonisk finish, med velintegrerede toner fra træfadene, som harmonerer fint med frugtsødmen.

Prøv den med fx fuglevildt, and, lam og okse. Også velegnet til hvid- eller rødskimmelost.

Om produktet

Edouard Delaunay henter druerne til Gevrey-Chambertin Vieilles Vignes på 5 forskellige parceller, som er meget repræsentative for den store diversitet, de forskellige terroirs byder på i kommunen. Jordbunde med småsten giver som regel vine med stor elegance og finesse, mens federe jorde med mergel og kalkaflejringer ofte giver vine med kraft, struktur og fasthed. Vinstokkene er alle over 40 år gamle og vokser mellem 250 og 300 m.o.h.

Man gærer druerne fra hver parcel separat, med egne gærceller og ca. 10% hele klaser for at fremme friskhed og elegance, og opnår 5 meget forskellige vine, som sammenstikkes således, at man kan opnå den rette harmoni mellem finesse, struktur, frugtsødme og mineralitet. Blendet bliver modnet i 15 måneder på klassiske Bourgogne-fade (228 l., 35% nye). Produktionen udgør ca. 2.600 fl. (2017).

En meget sammensat, delikat og kødfuld Gevrey-Chambertin, som man hurtigt kommer til at holde af. Den har en mørk, rubinrød farve med et let lilla skær og en åben, aromatisk duft med af modne kirsebær, lakrids, mokka og en smule krydret vanilje. Nogle af de samme toner kommer frem i smagen, som har masser af dybde og kompleksitet og en meget harmonisk finish, med velintegrerede toner fra træfadene, som harmonerer fint med frugtsødmen.

Prøv den med fx fuglevildt, and, lam og okse. Også velegnet til hvid- eller rødskimmelost.

Serveringsforslag

LCP Test

Spar
34%
Spar
20%
Spar
10%
Ved
2 stk.