Domaine Roux, Rully Clos Des Mollepierres 2018

Spar 10%
Ved 6 stk. 224.10 kr.
Ved 1 stk. 249.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.

Domaine Roux, Rully Clos Des Mollepierres 2018

Domaine Roux, Rully Clos Des Mollepierres 2018

Vores vurdering

Rig og intens enkeltmarks Rully i den fyldigere ende af spektret. Forførende burgundisk duft med noter af hvid fersken, smør, honning og citronskal, komplimenteret af nyslået tændstik, røg og vanilje. Cremet på tungen, men med en forfriskende syre og kalket mineralitet. Smagen følger næsen flot med noter af modne stenfrugter, abrikos, hvide blomster og smør, suppleret af let krydrede noter fra fadet. Fantastisk sammen stegte kammuslinger, lyst fjerkræ eller nøddeagtige komælksoste.

Vinmarken ”Clos des Mollepierres” er navngivet efter jordbunden som består af ”bløde sten”, nærmere bestemt af ler- og kalksten. Den 4 hk. store vinmark er eget af familien selv og ligger i 230-300 meter over havets overflade. Druerne høstes udelukkende manuelt og vinen gennemgår fuld malolaktisk fermentering, hvoraf sidstnævnte giver vinen distinkte noter af smør og samtidig gør syren mere blød. Vinen lagrer på en blanding af nye og gamle egetræsfade i 10-12 måneder, inden den lagrer i 3 mdr. på flaske.

Om produktet

Rig og intens enkeltmarks Rully i den fyldigere ende af spektret. Forførende burgundisk duft med noter af hvid fersken, smør, honning og citronskal, komplimenteret af nyslået tændstik, røg og vanilje. Cremet på tungen, men med en forfriskende syre og kalket mineralitet. Smagen følger næsen flot med noter af modne stenfrugter, abrikos, hvide blomster og smør, suppleret af let krydrede noter fra fadet. Fantastisk sammen stegte kammuslinger, lyst fjerkræ eller nøddeagtige komælksoste.

Vinmarken ”Clos des Mollepierres” er navngivet efter jordbunden som består af ”bløde sten”, nærmere bestemt af ler- og kalksten. Den 4 hk. store vinmark er eget af familien selv og ligger i 230-300 meter over havets overflade. Druerne høstes udelukkende manuelt og vinen gennemgår fuld malolaktisk fermentering, hvoraf sidstnævnte giver vinen distinkte noter af smør og samtidig gør syren mere blød. Vinen lagrer på en blanding af nye og gamle egetræsfade i 10-12 måneder, inden den lagrer i 3 mdr. på flaske.

Serveringsforslag

LCP Test

Spar
10%
Ved
6 stk.
Spar
10%
Ved
6 stk.
Spar
10%
Ved
6 stk.
Spar
10%
Ved
6 stk.
Spar
10%
Ved
6 stk.
Spar
10%
Ved
6 stk.
Spar
10%
Ved
6 stk.
Spar
10%
Ved
6 stk.
Spar
10%
Ved
6 stk.
Spar
10%
Ved
6 stk.
Spar
10%
Ved
6 stk.