Om produktet
Condrieu La Petite Côte laves på Viognier druer, som kommer fra flere parceller på i alt 4 ha. anrettet på skråningen kaldt la Côte ovenfor landsbyen Chavanay. Markerne vender mod syd og sydøst og vinstokkene på disse granitholdige parceller er plantet mellem 1978 og 1992, med 8.000-10.000 planter/ha. De giver et begrænset høstbytte på kun ca. 20 hl./ha. For La Petite Côte foretager man en alkoholiske gæring med druerne egne gærceller på to til fem år gamle barriques, efterfulgt af en spontan malolaktiske gæring og en modning sur lie i 8-10 måneder på 50% store fad (foudre af 30 hl.) og 50% små træfade fra Bourgogne (228 l.). Sammenstikningen af vinene fra de forskellige parceller foregår umiddelbar inden aftapningen.
Det er friskheden og sprødheden som prioriteres i denne vin og den må derfor gerne drikkes i sin ungdom. I duften giver vinen meget fra sig med nuancer af kvæder, ferskner, abrikos og lindeblomst. I smagen smelter de grønne, friske, vegetale toner (lime, vildroser, viol) fint sammen med mere eksotiske og federe nuancer af modne, gule frugter. Den er klassisk for Yves Cuillerons typiske stil: spændstighed, koncentration og frem for alt finesse. Server den som aperitif, sammen med fisk- eller skaldyrsretter, gedeost og endda desserter som f.eks. er lavet med friske frugter.

