Om produktet
Bodegas Montecillos Rioja Reserva er sammensat af 90-95% Tempranillo, 3-8% Mazuelo og 2% Garnacha. Montecillo henter hovedparten af druerne på egne marker, men også hos en fast skare af små drueproducenter i Rioja Alta, som alle dyrker deres vinmarker i tæt samarbejde med ønolog og agronom Carmelo Espinosa Muga, som er ansvarlig for dyrkningen hos Montecillo. Sammen med kældermesteren, Mercedes Garciá Rupérez, har de defineret de rette parceller til de rette druesorter, og udviklet nye, miljøvenlige dyrkningsmetoder, som kan forbedre druernes kvalitet og kompleksitet.
I kælderen er det Mercedes Garciá Rupérez’s opgave, at give vinene deres egen stil og identitet, i fuld respekt for områdets traditioner. En balancekunst, som kræver mange forsøg, analyser og stor innovation, som hun og hendes team er kendte og respekterede for i området. Ved ankomst til kælderen prioriterer Mercedes en skarp sortering af druerne, en total eller delvis afstilkning samt en mild knusning. Den lange, kølige gæring foregår med druernes egne gærceller på de nye Ganimede gæringstanke, som sikrer en skånsom og effektiv farve-, aroma- og smagsekstraktion. Efter en malolaktisk gæring modnes Reserva på fade i 24-25 måneder og senere på flaske i min. 16-20 måneder.
I farven er Montecillos Reserva mørk, rubinrød med lidt brunlige nuancer. I duften finder man Riojas klassiske krydrede, komplekse toner af peber, lakrids, chokolade og mørke bær, men også god sprødhed. I smagen er vinen meget struktureret og mineralsk, men samtidig elegant og sprød, med karakterer af knuste, modne bær og mørke krydderier. Den slutter med en lang eftersmag, hvor der er en god harmoni mellem styrke, kompleksitet og elegance.

