4.6
af 10 anmeldelser

Ben Glaetzer, Amon-Ra 2016

Spar 30%
489.00 kr.
Før 699.00 kr.
customer-list-add
Bliv medlem
Optjen 5% i rabatpoint på dine køb.
4.6
af 10 anmeldelser

Ben Glaetzer, Amon-Ra 2016

4.6
af 10 anmeldelser

Ben Glaetzer, Amon-Ra 2016

Vores vurdering

Ben Glaetzer - vinmager som 14-årig

Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…).

 

Robert Parkers australske favorit

Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

 

Heartland, Mitolo og Glaetzer

Ben er involveret i tre vinprojekter: Han er medejer af Heartland Winery, som fremstiller ”value-for-money” vine på druer fra forskellige distrikter i South Australia. Han er også medejer af Mitolo Wines, hvor han laver ufattelig intense vine på druer fra McLaren Vale og Barossa Valley. Sidst men ikke mindst leder han Glaetzer Winery, hvor han fremelsker en række vine, der regnes for referencepunkter i Barossa Valley.

 

Amon-Ra fra Glaetzer Winery

Amon-Ra er Ben Glaetzers topvin, og tillige en af verdens bedste Syrah/Shiraz-vine. Vinen laves på druer fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley, og er lagret 15 måneder på 100% nye fade af fransk og amerikansk eg. I glasset fremstår den blæksort. Duften er kolossalt rig og kompleks, med nuancer af koncentreret bærfrugt, mokka, engelsk lakrids, mineraler, og vanille. Smagen er eksplosivt aromatisk og åbner sig lag efter lag efter lag. Eftersmagen varer flere minutter. 

Nydes stille af rummelige glas i dag og fire årtier frem.

 

 

 

96 points, Wine Advocate

Om produktet

Ben Glaetzer - vinmager som 14-årig

Ben Glaetzer blev bogstavelig talt født til at være vinmager. Hans far er Colin Glaetzer, Barossa Valleys ”grand old man”. Når Bens legekammerater omdelte aviser eller slog græsplænen for at få deres lommepenge, gik den unge Glaetzer til hånde i faderens vingård. I en alder af 14 år kunne han reelt arbejde som fuldbefaren vinmager, selvom han ifølge de australske myndigheder ikke måtte smage på vinen, før han fyldte 18 år (hvilket han naturligvis rettede sig efter…).

 

Robert Parkers australske favorit

Ben Glaetzer er den australier, som har scoret flest anmeldelser over 95 point i Robert Parkers vinmagasin, The Wine Advocate. Opskriften på hans succes er ganske simpel; Høst et begrænset udbytte fra exceptionelt gamle vinstokke (op til 120 år), som vokser på de bedste marker. Ved at vinificere vinene meget nænsomt, bevarer Ben vinenes elegance og friskhed, også selvom de er kolossalt koncentrerede.

 

Heartland, Mitolo og Glaetzer

Ben er involveret i tre vinprojekter: Han er medejer af Heartland Winery, som fremstiller ”value-for-money” vine på druer fra forskellige distrikter i South Australia. Han er også medejer af Mitolo Wines, hvor han laver ufattelig intense vine på druer fra McLaren Vale og Barossa Valley. Sidst men ikke mindst leder han Glaetzer Winery, hvor han fremelsker en række vine, der regnes for referencepunkter i Barossa Valley.

 

Amon-Ra fra Glaetzer Winery

Amon-Ra er Ben Glaetzers topvin, og tillige en af verdens bedste Syrah/Shiraz-vine. Vinen laves på druer fra det eksklusive Ebenezer-distrikt i Barossa Valley, og er lagret 15 måneder på 100% nye fade af fransk og amerikansk eg. I glasset fremstår den blæksort. Duften er kolossalt rig og kompleks, med nuancer af koncentreret bærfrugt, mokka, engelsk lakrids, mineraler, og vanille. Smagen er eksplosivt aromatisk og åbner sig lag efter lag efter lag. Eftersmagen varer flere minutter. 

Nydes stille af rummelige glas i dag og fire årtier frem.

96 points, Wine Advocate

Serveringsforslag

Anmeldelser

4.6 af 10 anmeldelser
Vanvittig vin. Smager fantastisk, men ift pris og kvalitet går jeg hellere efter den lidt billigere Anaperenna
Michael B.
1/22/2021
Kongen af Australsk vin produktion. Dyr men til det rigtig selskab og god mad en strålende ledsager. Hold øje med tilbude i disse Corona tider.
Per M.
10/26/2020
Super lækker shiraz. Skal dog have et par timer på karaflen for at åbne op. vil dog ikke give normalprisen.
Morten Sejersen -.
10/15/2020
Vis flere

LCP Test

Spar
16%
Ved
6 stk.
Spar
9%
Spar
13%
Ved
2 stk.