Om produktet
Jurtschitsch Sonnhof, Stein, Grüner Veltliner laves på druer, som kommer fra forskellige parceller (bl.a. marken Steinhaus) omkring Loiserberg og Steinmassl. Den særprægede jordbund i området med et tyndt lag (40 cm.) af ler- og sandholdigt jord, gnejs og glimmer i overfladen samt en hel del sten af vulkansk oprindelse i dybden, giver vanskelig dyrkning, men er simpelthen perfekt til opmagasinering af solvarmen, som afgives om natten. Det giver mulighed for en perfekt modning og forstærker 'terroir-stilen' i Grüner Veltliner, samtidig med at den høje beliggenhed giver en afkøling af druerne, som giver lethed og friskhed.
Jurtschitsch Sonnhof, Stein, Grüner Veltliner er som alle vinmarkerne hos Jurtschitsch parceller dyrket økologiske.Normalt er Stein klassificeret som DAC Kamptal, men da man i april 2016 oplevede en hård frostperiode, som reducerede produktionen af Grüner Veltliner omkring Loiserberg med 40%, var man nødt til at supplere med druer fra en af vinhusets økologiskdyrkede vinmarker, som ligger lige uden for DAC Kamptal. Derfor er Jurtschitsch Sonnhof, Stein, Grüner Veltliner 2017 klassificeret som Niederösterreich, uden dog at kvaliteten lider under det!I duften har Grüner Veltliner 'Stein' en dyb, intens, aromatisk karakter, som udvikler sig hurtigt i glasset. Vinen er rank, meget ren i stilen, en smule mineralsk, og den har en meget god struktur. Druesortens klassiske toner af lindeblomst og grønne blade kommer fint frem i smagen, som slutter med lidt æteriske og krydrede nuancer. Perfekt til kolde buffeter eller receptioner. Serveres til salater eller grønsagsretter, samt til skaldyrs- og fiskeretter.
